Petőfi Népe 1980-09-19 / 220. szám

Megyei fogatderby Hercegszántón

A megyei lovasszövetség és a hercegszántói Lenin Tsz közös rendezésében kerül sor az év utolsó kettesfogathajtó bajnoki fordulójára szeptember 20—21-én. A bajnokság harmadik fordulójának, az úgynevezett megyei fogatderbynek a hercegszántóiak adnak otthont.

Amint Szurcsik István, a helybeli Lenin Tsz elnöke, a szervező bizottság vezetője tájékoztatott bennünket, Hercegszántón széles körű társadalmi összefogással biztosítják a verseny lebonyolításának feltételeit.

A kétnapos program szerint 20-án 7.30-kor a fogatok bemutatásával és a díjhajtással veszi kezdetét a derby, majd 13.30-tól a maratonhajtást rendezik.

Másnap, szeptember 21-én, vasárnap reggel 9 órakor a fogatok felvonulnak a falu főutcáján, hogy ezzel is népszerűsítsék ezt a szép és nehéz sportágat. Délután 14 órától kerül sor a harmadik fordulót, s az idei összetett bajnoki címet eldöntő akadályhajtásra.

Az utolsó forduló előtt igen kiegyensúlyozott az élmezőny. Az első helyen Tóth Baranyi Sándorné (kecskeméti Magyar—Szovjet Barátság Tsz) és Kovacsev József (hercegszántói Lenin Tsz) áll egyaránt 650—650 ponttal, 3. Szegedi Gábor (kiskunhalasi Határőr Dózsa) 450, 4. Lovász László (keceli Szőlőfürt Szakszöv.) 250, 5. Herczeg Gábor (keceli Szőlőfürt Szakszö.) 250, 6. Szabó Erika (Orgovány) 200 ponttal. Csapatban Kecel vezet 1400 ponttal, 2. Kecskemét 1100, 3. Hercegszántó 1000 ponttal.

A harmadik, egyben befejező fordulóban minden eddiginél nagyobb küzdelem várható, hiszen Hercegszántón dől el az egyéni összetett és csapatbajnoki cím sorsa. A versenyre huszonkét fogat nevezett. Vendégként részt vesz a jugoszláv Bacski Breg versenyzője is, aki az akadályversenyben indul.