Bácskiskunmegyei Népújság 1956-05-29 / 125. szám

Még mindig vannak hibák Hercegszántón

A Népújság május 17-i számában bírálat jelent meg arról, hogy milyen tényezők akadályozzák a helyreállítási munkákat Hercegszántón. A bírálatnak lett is foganatja egyik-másik szerv részéről. Három rakodó brigád jött községünkbe s nagyban elősegítették az építkezés meggyorsítását.

Hiányosság azonban még mindig van. A műszaki vezetők arról panaszkodnak nap mint nap, hogy vasbeton és egyéb anyag hiányában nem tudják tető alá hozni a felhúzott falakat.

Mintegy 31 ház áll így tető nélkül.

Nincs elegendő tégla sem. Ha jön is, olyan rossz minőségű, hogy — mint a rakódó munkások mondják: lapáttal kell kirakni.

Felhívnánk az illetékes szervek figyelmét: jobb minőségű téglát utaljanak ki Hercegszántóra; ha nem is lehet teljes mértekben mohácsi téglát kapni, de helytelen csupa rossz minőségűvel ellátni a hercegszántói építőket.

A helyi Tüzép munkája sem kifogástalan. Sok esetben merül fel panasz a helytelen anyagelosztásra és a szállító eszközök rendszertelen, kapkodó irányítására. De panasz van a MÁV bajai forgalmi irodájára is, hogy a vonatok nagy késéssel közlekednek s sok esetben zavart okoznak. Nem lehet ezt megszüntetni egy kis jóakarattal és tervszerűséggel?

A szakmunkások — akiknek nagyobb része fővárosi — kitesznek magukért. Sok dicsérő, elismerő szót kapnak igyekezetükért, lelkes munkájukért. Nagy szolgálatot tesznek itt Hercegszántón a munkás-paraszt szövetség szilárdításának.

Ha a felsorolt hibákat megszüntetik az illetékes szervek, akkor van biztosíték arra, hogy a megígért 120 ház az alkotmány ünnepére felépül, jelképe lesz a párt és az állam gondoskodásának, a munkás-paraszt szövetség szilárd alapjának.

Balán Miklós