Bácskiskunmegyei Népújság 1953-09-25 / 225. szám

A dolgozó parasztok életszínvonalának emelkedését tükrözte a hercegszántói földművesszövetkezet hódunai árubemutatója

A hercegszántói földművesszövetkezet ez elmúlt vasárnap árusítással egybekötött divat- és árubemutatót tartott Hódunán. Ez alkalommal Tasi István tsz-tag elmondotta, hogy most még világosabban látja, hogy mit jelent számára az árleszállítás. Horváth János, a földművesszövetkezet tagja mindjárt a helyszínen vásárolt feleségének és egyik gyermekének egy-egy készruhát. Elmondotta, hogy nagyon örül az árcsökkentéseknek, hisz csak ennél a vásárlásnál 175 forintot takaríthatott meg, mely összegből másik fiának egy jóminőségű cipőt vehet. Hidvégi István, termelőszövetkezeti tag szerint a csoportban vidámabb az élet az árleszállítás nyomán. Munkaegységenként 5.5 kg gabonát kaptak és ennek az áráért sokkal többet tudnak maguknak vásárolni, mint eddig. Ugyanígy nyilatkozott Gorjanác Marin délszláv dolgozó, tsz-tag, aki egy tűzhelyet vásárolt magának.

Terhes István csoporttag is vásárolt magának egy kerékpárt és örömmel vette tudomásul, hogy csak ezen mintegy 300 forintot takarított meg.

A jói sikerült hódunai bemutató nyomán a földművesszövetkezet vezetősége elhatározta, hogy szeptember 27-én Hercegszántón is rendeznek vásárlással egybekötött árubemutatót, mely hatékony eszköz arra, hogy a dolgozó parasztok még tisztábban lássák az árleszállítás jelentőségét.