Bácskiskunmegyei Népújság 1952-12-11 / 290. szám

Megkezdték az új kultúrház építését Hercegszántón

A kultúrforradalom mind erősebb tért hódít Hercegszántón.A község délszláv és magyar dolgozóinak kultúrszomja és tanulási vágya a kulturális felemelkedés előretolt bástyáján itt, a határszélen a meglévő kultúrház kibővítését tette szükségessé.

Meg is indult a munka, hogy 100.000 forint költséggel megépüljön az új és modern kultúrház. A község délszláv és magyar dolgozói társadalmi munkával gyorsítják a munka mielőbbi elvégzését. A társadalmi munka keretében 80 igafogattal vállalták a szükséges építőanyagok befuvarozását, a bontási munkálatokban való részvételüket. Vállalták, hogy soraikból brigádot szerveznek a tetőszerkezethez szükséges fa kitermelésére.

Az új kultúrház megnagyobbodott nézőteret, új és modern színpadot kap. Bő tere lesz itt a délszláv és magyar kultúrbemutatóknak. A kultúrházban helyezik el a Pártmunkás Könyvtárat is. Külön szórakozó termek állnak majd rendelkezésre a község dolgozóinak, sakk- és rádiószobák, asztaliteniszterem. A nagy népszerűségnek örvendő Szabad Föld Téli Estéket is itt tartják majd.

Az új kultúrházat december 21-én, Sztálin elvtárs születésnapján adják át rendeltetésének.